Het beste alternatief voor je dakbedekking

0 Comments

Als je een huis hebt met een vlak dak, een carport of een ander vlak oppervlak ken je het wel: zwarte dakbedekking. Je hebt het waarschijnlijk al sinds je er woont, en hebt er nooit echt over nagedacht. Maar zwart dakleer is eigenlijk helemaal niet goed, en wel hierom;

·    Dakleer wordt warm. Als je een vlak dak met dakleer hebt en de zon schijnt er op wordt het ontzettend warm. Die warmte wordt overgedragen naar de ruimte onder het dak. Daardoor moet je de airco harder aanzetten en dat kost stroom.

·    Het is lelijk. Zwarte dakbedekking is gewoon niet mooi om te zien, zeker omdat de rest van je huis waarschijnlijk ook niet zwart is. Daardoor heeft de zwarte dakbedekking een groot contrast met de rest van de woning die erg lelijk staat.

·    Het is niet duurzaam. De productie van zwarte dakbedekking is enorm vervuilend, en het dakleer zelf gaat slechts een jaar of twintig mee.

Oplossingen voor het dak

Gelukkig is er een beter oplossing voor ieder dak. Een groendak is, zoals de naam het als zegt, gemaakt van groen, een dak met planten! Een groendak heeft enorm veel voordelen. Een aantal van die voordelen zijn:

·    Bij de aanleg van een groendak kun je groendak subsidie aanvragen. De regering betaald dan deels mee aan jouw dak! Dat scheelt dus heel veel geld. Naast de subsidie bespaart een groendak je enorm veel geld na de aanleg. Een groendak is veel meer isolerend dan de zwarte dakbedekking en blijft koeler in de zomer.

·    Een groendak is hartstikke mooi! Een groendak is eigenlijk gewoon een tweede (wild)tuin. In deze nieuwe tuin komen tal van nieuwe beestjes te wonen die allemaal bijdragen aan de biodiversiteit.

·    Een groendak absorbeert fijnstof en koolstofdioxide. Daardoor is de lucht die je ademt schoner en gezonder. Je dak draagt dus bij aan je gezondheid!

Een groendak heeft dus tal van voordelen en past in vrijwel iedere situatie. Een groendak is dus het beste alternatief voor je dakbedekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *