Wat gebeurd er bij water ontharding?

0 Comments

Een waterontharder verminderd de calcium, magnesium en kalk in je water, hierdoor wordt het water minder hard. De meeste modellen van waterontharders gebruiken chemische stoffen om die concentratie te verminderen. Het water wat uit de waterontharder komt voelt hierdoor zachter dan het water voordat er een waterontharder was. Na een tijdje worden de harsbolletjes in de waterontharder vies en deze moeten dan schoongemaakt worden met water en zout. Bij moderne waterontharders gaat dit automatisch. Tijdens dit proces gaat zowel het water als het zout terug naar het riool, zonder daarmee in contact te komen met de waterleiding die in verbinding staat met je kraan.

Aquablu, onthard water

Aquablu is een bedrijf wat water ontharders verkoopt. De producten van Aquablu zorgen voor onthard water. Zij verkopen duurzame water ontharders die niet schadelijk zijn voor het milieu. Een voorbeeld hiervan is de Soft Shield 60. Deze wordt vooral gebruikt bij hotels en appartementencomplexen. De Soft Shield 60 is een waterontkalker die niet alleen de kalk uit het water laat verdwijnen maar ook de kalk verwijdert die al aanwezig is in je waterleidingen. Deze ontharder gebruikt een speciale technologie die de vitaminen en mineralen in je water neutraliseert in plaats van ze compleet uit te filteren. Hierdoor blijft je water nog wel de gezonde mineralen behouden. Die technologie voorkomt ook weer de vorming van kalk in je waterleidingen en vermindert metaal in je water. Het filter in dit apparaat moet je wel iedere 2,5 jaar vervangen. De prijs van dit apparaat was eerst €1899 en nu €1799. Je krijgt nu dus een mooie korting van €100!

Voordeel van een duurzame water ontharder

Het voordeel van een duurzame ontharder is dat er weinig kosten zijn om je water te ontharden, er weinig is impact op het milieu en je kan genieten van zacht en gezond water. De waterontharders van Aquablu hebben ook geen zout, afvalwater, maandelijks onderhoud of gebruik van chemicaliën nodig om het water in jouw huis beter te maken. Het is ook handig om te weten dat hard water schadelijk kan zijn voor je apparaten die voorzien zijn van verwarmingselementen, denk hierbij aan een droger en een wasmachine. Dit komt omdat calcium en magnesium het apparaat laat slijten en vooral het verwarmingselement snel kapot maakt. Hierdoor gaat ook je stroomverbruik omhoog. Het is dus erg handig als je hier op let!

Drinkwater

Wil je testen of jouw drinkwater gezond is? Bij Aquablu verkopen ze testen zodat je altijd kunt zien of het water wat jij drinkt schoon genoeg is. Hierbij kan je bijvoorbeeld ontdekken of er lood in je water zit, wat natuurlijk extreem slecht is voor je gezondheid. Je kan deze voor €49 per stuk kopen en als je er 2 koopt krijg je een korting van ongeveer €5,-. Nu kan je met je duurzame water ontharder genieten van gezond en schoon water. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het water wat je drinkt lood, kalk, magnesium of calcium bevat. Dat geeft een goed gevoel, en het is ook nog eens milieuvriendelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *